Configuration files for popular games

Discussion in 'Problems with Games' started by Betamax, Apr 16, 2005.

  1. scid

    scid New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    the prompt of the old version of epsxe could not be found can be turned off in the options window... is anyone else having audio problems while using delta?
  2. tj rave

    tj rave New Member

    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    audio no....command line yes...
  3. akaciparaci

    akaciparaci New Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    scratch that

    so, from what i've read in the first page, it seems that to use Delta you have to play it first by using the CDrom, so that Delta can recognize the game and make the appropriate settings

    but i prefer not to play using CDrom (my precious lens), so any other way around it?

    thanks
    Last edited: Apr 6, 2009
  4. donutbandit

    donutbandit New Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Is there any way to make either this or epsxecutor start .iso files? I tried pointing system.cnf at the actual file. It starts epsxe, but I still have to tell it to load the .iso.
  5. tehHax0r

    tehHax0r what

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    In ePSXeCutor->Configuration->Options

    Under Command line:
    -loadiso "path_to.iso"
  6. Korimito

    Korimito New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Delta download is down. I can't find a mirror anywhere. "Couldn't connect to MySQL:Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2)"
  7. tj rave

    tj rave New Member

    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    it's been down for awhile so here you go
  8. Vainone

    Vainone New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I'm running a laptop with a Sis mirage 3 onboard gpu... I know right.. but it's 128 vram and it dos the trick most of the time.

    Only thing is i want to run azure dreams on epsxe but for the life of me i can't get it to run properly.

    The sound runs fine, but in-game the lag is preposterous. The cutscenes are fine.. just in-game. =/

    Any help would be greatly apreciated.
  9. nad destroyer

    nad destroyer naddestroyer

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Hey just asking is Legend of the Dragoon included in these popular games download? I'd consider that popular and I've been having some troubles. If its included that would make my day.
  10. Primer9

    Primer9 New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    delta??

    What is delta i have psx, i cant play alot of gamse but what is the delta for
  11. jonc2006

    jonc2006 God of Douchebagness™

    Messages:
    9,826
    Likes Received:
    14
    its a frontend.
  12. love2eat15

    love2eat15 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    ive downloaded FFVIII iso from a torrent and when i start it on epxse the controller will pop up put the screen will just stay black after tht, i have no sound either. wht plugin should i use b/c i have Petes plugin but i dont use it b/c when i do, i keep gettin error messages. HELP
  13. jonc2006

    jonc2006 God of Douchebagness™

    Messages:
    9,826
    Likes Received:
    14
  14. jason4098

    jason4098 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    do someone have an configuration file for all spyro games???
    when some levels will begin i become an error massage "opcode 3f unk (pc 000d895c) (3057,180)".
    i have read in another forum that is an configuration error.
    i use these plugins:
    gpu: pete`s opengl driver 1.75
    spu: epsxe spu core 1.7.0.
    cd: epsxe cdr wnt/w2k core 1.7.0.

    and my os is win xp sp3

    please help me!!!

    do someone have an configuration file for all spyro games???
    when some levels will begin i become an error massage "opcode 3f unk (pc 000d895c) (3057,180)".
    i have read in another forum that is an configuration error.
    i use these plugins:
    gpu: pete`s opengl driver 1.75
    spu: epsxe spu core 1.7.0.
    cd: epsxe cdr wnt/w2k core 1.7.0.

    and my os is win xp sp3

    please help me!!!
    Last edited: Sep 27, 2009
  15. jonc2006

    jonc2006 God of Douchebagness™

    Messages:
    9,826
    Likes Received:
    14
  16. Planet_Unicorn

    Planet_Unicorn New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hey, everyone. N00b alert.

    I've been searching almost all day to get some good PS1 ISOs that I can play on EPSXE, but after a while I quit. It's impossible! Miraculously, I was able to find this. But I need some help.

    Before I played any games (actually, I haven't yet got to play any games), I wanted to go through the settings of FF7. I hit the button "Detect Best" for each Plug-in. But for Graphics, there are no Plug-ins at all! I tried to hit "Configure", but it said I should select a Plug-in.

    So the settings aren't perfect. I moved on, saved the settings, at clicked on "Run Game". Windows automatically popped up, asking if I should allow "RegisterEditor" to run. I clicked "Continue". But it just popped up again. And again! Then an error message popped up saying "The old version of epsxe cannot be found. The game will therefore be run with the current version."

    Okay... I have EPSXE 1.7.0, but whatever. Continue.

    Then, out of nowhere, the window C:\Delta\Config pops up. What now?

    Wow. Sorry for the huge rant; I'm just frustrated. I'd just love to play these awesome games, and I'm just annoyed that none of them work. Thanks for the help!
  17. Kaizen

    Kaizen Yes Award Winner!

    Messages:
    6,778
    Likes Received:
    200

    ....gnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..nn..nngggggg
  18. Cid Highwind

    Cid Highwind The Hunter

    Messages:
    15,881
    Likes Received:
    0
    Easy Kaizen :p

    Planet_Unicorn: Have you actually gone to the folder of the emulator and checked its /BIOS and /PLUGINS folders? Chances are there's just dummy files there, which means that you would still need to download the required plugins so that they can be selected. They usually don't come with the emulator itself, as plugins are updated more frequently.
  19. Intugo

    Intugo New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    No Castlevania config? :(
  20. maurocds

    maurocds Member

    Messages:
    563
    Likes Received:
    0
    i use this for 99.99% of games (most populars and 3d, rpgs, racing, etc), everything is perfect

    epsxe170
    latest plugins
    gpu ogl2
    eternal 141
    shader natural2

    my pc
    pentium dual core e2180 2.5
    2gb
    win xp sp3
    ati 4830 512mb






    Plugin: Pete's OpenGL2 Driver 2.9
    Author: Pete Bernert
    Card vendor: ATI Technologies Inc.
    GFX card: ATI Radeon HD 4800 Series

    Resolution/Color:
    - 1440x900 Fullscreen - NO desktop changing
    - Internal X resolution: 2
    - Internal Y resolution: 3
    - Keep psx aspect ratio: off
    - No render-to-texture: ê*

    - Filtering: 2
    - Hi-Res textures: 0
    - TexWin pixel shader: on
    - VRam size: 512 MBytes

    Framerate:
    - FPS limitation: on
    - Frame skipping: off
    - FPS limit: Auto

    Compatibility:
    - Offscreen drawing: 1
    - Framebuffer effects: 3
    - Framebuffer uploads: 1

    Misc:
    - Scanlines: off
    - Mdec filter: on
    - Screen filtering: on
    - Shader effects: 5/4
    - Flicker-fix border size: 0
    - GF4/XP crash fix: off
    - Game fixes: off [00000000]

Share This Page