No Video Shows up in Config

Discussion in 'ePSXe Discussion' started by CCloverJT, Dec 9, 2008.

  1. CCloverJT

    CCloverJT New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    :drool: I am trying to configure my ePSXe file.
    But when I go to the configure menu nothing appears in Main Video Plugin drop down menu. Any help would be wonderful. I have searched through the FAQ's but I haven't located anyone else with this problem or a solution. If this has already been posted my apologies.
  2. NGEmu.com Advertisement

  3. RedLion

    RedLion Molded to be a winner.

    Messages:
    3,373
    Likes Received:
    44
    Hello CCloverJT and welcome to emuforums.
    Well, Did you downloaded the necessary graphics plugins? Anyway,for more informations, and in case it haven't been done, I suggest you to read this thread.
  4. CCloverJT

    CCloverJT New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Thank you for your help RedLion :). Yes, I have "Pete's OpenGL2 PSX GPU" files in the Windows/System folder. However, still nothing shows up in the drop down menu. Am I doing something wrong still :heh:?
  5. RedLion

    RedLion Molded to be a winner.

    Messages:
    3,373
    Likes Received:
    44
    Are you starting ePSXe from a shortcut?Are you using a frontend? If it is the case, try to start directly from the exe and see what happens.
  6. CCloverJT

    CCloverJT New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    I ran the ePSXe.exe file. Then clicked file>run CDROM. I got the error message "ePSXe is NOT completely configured. Go to config-> video ...". But still nothing shows in the drop down menu on the Configure>Video>Select/Config Main Plugin. Is it possible I need a different dll file?
  7. RedLion

    RedLion Molded to be a winner.

    Messages:
    3,373
    Likes Received:
    44
    I just checked.The file should be named "gpuPeteOpenGL2.dll". Try to download it from here.
  8. CCloverJT

    CCloverJT New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    I put that file into the Windows/System folder but still no effect.
  9. RedLion

    RedLion Molded to be a winner.

    Messages:
    3,373
    Likes Received:
    44
    No...You must put the file in the plugins directory located in the ePSXe folder.That's where it belongs.
  10. CCloverJT

    CCloverJT New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    :heh: Thank you. Sorry about the stupid question :S But I have one last question for you. Now I get the messages "Missing render-texture extension!" and "No pixel format available." What do I need to download to fix these problems? [btw I'm trying to run Chrono Cross if that helps.]
  11. Squall-Leonhart

    Squall-Leonhart NGemu Award Winner Award Winner!

    Messages:
    23,270
    Likes Received:
    0
    Read the manual

    Your video card is incompatible with that gpu plugin.
  12. RedLion

    RedLion Molded to be a winner.

    Messages:
    3,373
    Likes Received:
    44
    What is the brand and exact name of your video card please?
  13. CCloverJT

    CCloverJT New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    All I can find is this. Sorry I'm so noobish.
    INtel(R) 82915g/gv/910gl Express chipset family

    Link?
    Last edited: Dec 10, 2008
  14. RedLion

    RedLion Molded to be a winner.

    Messages:
    3,373
    Likes Received:
    44
    For this card the recommended plugin is the Pete's Direct3D one. Download the Pete's GPU plugins located in the same page I pointed to you before and select this one.
  15. CCloverJT

    CCloverJT New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    PERFECTION :lol: Thank you so much. :thumb:
    I'm wondering though, is there any way to cut down the amount of lines present on the screen in the backgrounds? And a way to keep the sound from echoing?
  16. RedLion

    RedLion Molded to be a winner.

    Messages:
    3,373
    Likes Received:
    44
    Post an image and I'll try to see what settings you need to input (surely tomorrow or someone else will come to help you). For the sound, the Eternal SPU plugin is one of the best.

    *go to bed*
  17. CCloverJT

    CCloverJT New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    http://img126.imageshack.us/img126/7499/problemza6.jpg
    <Liney :/
  18. masta.g.86

    masta.g.86 No sir, I don't like it. Award Winner!

    Messages:
    5,282
    Likes Received:
    0
    Do you have texture filtering set to 5 or 6? Try 3 or 4.

    Chrono Cross uses a lot of 2D sprites. This can look really weird compared to the rest of the 3D environment.
  19. Squall-Leonhart

    Squall-Leonhart NGemu Award Winner Award Winner!

    Messages:
    23,270
    Likes Received:
    0
    Set colours to best if theres an option for it and set filtering to 4.
  20. CCloverJT

    CCloverJT New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    masta.g.86 & Squall-Leonhart Thank you :D
    Problem fixed :thumb:

    But the sound is still a little jumpy,
    I have the Eternal SPU plugin.
    Should I change the settings?
  21. masta.g.86

    masta.g.86 No sir, I don't like it. Award Winner!

    Messages:
    5,282
    Likes Received:
    0
    Try changing the buffer size to 48. Also, (and maybe more importantly) set audio out method to 'SPUasync' and Async mode to 'smooth'.

Share This Page